25 april 2020
15:30

Danderyds SK FF 2

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Danderyds SK FF 2

Matchen börjar jämnt och Danderyd visar att de är fysiskt starka och de håller ihop laget på ett föredömligt sätt. I 6:e minuten blir vi lika passiva som förra helgen när Lidingö gjorde 1-0 och denna gång får deras kille vända upp och trycka dit 0-1. Inte bra.....
Matchen böljar sedan fram och tillbaka. Ibland har vi spelet på deras planhalva och när vi blir passiva och ligger för långt ifrån våra motståndare så får de föra spelet på vår planhalva. I 32:a minuten lossar de ett nytt långskott som Yusuf snyggt sträcker ut på och tippar bollen till hörna. Med två minuter kvar av halvleken kommer vi på vänsterkanten. Ture spelar till Sebbe och sticker sedan på djupet. Sebbe slår en fin passning till Ture som kommer in i straffområdet och placerar säkert in 1-1 i bortre burgaveln. Rättvist att halvleken slutar 1-1.
I andra halvlek startar vi bra. Kommer högre upp i plan och efter några minuter har Adam ett avslut som målvakten räddar. Tyvärr blir det lite slarv i 9:e minuten. De slår in en vänsterhörna som Yusuf tar men tappar ner framför sig och då kan de peta in 1-2. Vi hänger dock inte med huvudena utan jobbar på och förlägger mycket spel på deras planhalva. I 13:e minuten avlossar Viktor ett långskott som målvakten inte når. Bollen går i ribban och på returen är Adam framme och nickar bollen i mål. Tyvärr anser domaren att Adam var offside (vilket det råder delade meningar om). Några minuter senare har Sebbe ett tungt skott som går precis över. Vi har nu mycket av spelet på deras planhalva men kommer inte till de riktigt farliga lägena. Danderyd kontrar farligt ibland och i 34:e minuten så räddar Yusuf ett halvt friläge. Där var det nära 1-3. Vi ligger på de sista minutrarna men Danderyd lyckas hålla tätt. I sista minuten så fäller David en motspelare på mittplan och drar på sig ett gult kort.

Matchen slutar 1-2. Vi gör som helhet en bra match men vi måste undvika att hamna i underläge. Det gör att vi blir lite stressade istället för att vi kanske kunde ta ledningen och spela med ännu lite mer sjävförtroende.